Voice-over stem en stemacteur voor reclamespot commercial televsiespot radiospot bedrijfsfilm documentaire en meer.

De juiste voice-overstem voor uw productie, voice-over nodig? eenvoudig en snel met Sebastièn de Grand, vaak al binnen enkele uren uw gesproken tekst retour!

Wie was Polygoonstem Philip Bloemendal?Op een dag las de vrouw van Philip Bloemendal (“Flip” voor vrienden) in een krantje een advertentie waarin een omroeper gevraagd werd voor het radiostation “Radio Herrijzend Nederland”. 

Ze wees haar man op de advertentie en zette hem aan te solliciteren, Philip reageerde op de advertentie en werd samen met drie andere sollicitanten uitgekozen uit een groep van maar liefst 450 kandidaten.

Bloemendal had weinig ervaring met het omroepvak en moest de fijne kneepjes ervan in de praktijk leren. In zijn jeugd oefende hij wel al met het aankondigen van muziekstukken in huiselijke kring en tijdens de oorlog was hij aan de radio gekluisterd en luisterde naar het stemgeluid van de Engelse en Canadese radio-omroepers. Na de bevrijding kon hij deze dan ook feilloos nadoen.


Gewild om zijn stemtalent werd Bloemendal kort na zijn aanstelling bij Radio Herrijzend Nederland, gevraagd door het filmbedrijf Polygoon Profilt om het commentaar te verzorgen bij twee bioscoopjournaals van het Wereldnieuws over het proces tegen de Duitse oorlogsmisdadigers in Neurenberg. De samenwerking tussen Bloemendal en de filmfabriek bleek een succes te zijn. Al snel kreeg Philip een aanbod om als commentator en assistent-redacteur voor het bioscoopjournaal aan de slag te gaan.


Bloemendals karakteristieke dictie herkend iedereen. Philip heeft zijn stemgeluid ooit zo ontwikkeld omdat hij vond dat zijn stem niet goed uit kwam in de bioscoopzalen.

De oplettende luisteraar zal Bloemendals beroemde vocale klanken niet alleen terugvinden in de commentaren voor radio, televisie en film; ‘de stem’ is eveneens jarenlang te horen geweest als omroeper van de stations in de Amsterdamse metro. Ook werd Philip vanwege zijn heldere uitspraak en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in de jaren negentig gerekruteerd door de Technische Universiteit Eindhoven en TNO om zijn stem in te zetten voor een onderzoek naar de ideale computerstem. Philip stierf op 22 Februari 1999.


Vandaag de dag herkent iedere Nederlander de stem van Philip Bloemendal uit duizenden
en is zijn stemgeluid al vele malen geïmiteerd. Stemacteur en eigenaar van deze website
Sebastien de Grand is een groot fan en verdiept zich al jaren in de stem van Philip.
Hij wordt dan ook met grote regelmaat ingezet om zijn imitaties ten gehore
te brengen voor o.a. bedrijfsfilms, radio- en televisiecommercials.


 

Kernwoorden:  Polygoonstem - Polygoonstemmen - Polygoonjournaal - Oude stem - Oude stemmen - Ouderwetse voice - Ouderwetse voice-over - Bioscoopstem - Journaalstem - Polyfoon - Antieke stem - Stemacteur - Stemacteurs - Bestellen - Boeken